Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sankcionirano 95 prekršaja

02.08.2013.

11:19

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za vrijeme trajanja akcije policija je evidentirala 76 prekršaja koje su počinili pješaci i 19 prekršaja vozača

Početkom tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je preventivno-represivna akcija prometne policije „Pješaci u prometu, štovanje vozač – pješak“ usmjerena na pješake u prometu i poštivanje obveza vozača prema pješacima. Zbog ukupno utvrđenih 95 prekršaja, pješacima i vozačima je u ovoj akciji izdano 80 mjera pisanog upozorenja, 2 obavezna prekršajna naloga i 13 novčanih kazni. Za vrijeme trajanja akcije policija je evidentirala 76 prekršaja koje su počinili pješaci i 19 prekršaja vozača.
Prekršaji pješaka odnose se na nepropisno prelaženje kolnika (nekorištenje obilježenih pješačkih prijelaza i prelazak kolnika za vrijeme, dok je na semaforu upaljeno crveno svijetlo), dok 19 vozača nije poštivalo prednost  prolaska pješaka prilikom prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza.
Osim smanjenja broja prometnih nesreća i posljedica u kojima sudjeluju pješaci, cilj ove akcije bio je i ukazati pješacima na potencijalne opasnosti u prometu, a vozačima na poštivanje prednosti prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima. Policija će i dalje nastaviti s provođenjem preventivno-represivnih akcije s ciljem podizanja razine stanja sigurnosti u prometu na cestu i smanjenja stradavanja sudionika u prometu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.