Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sastanak u policiji: Dubrovačko-neretvanska županija je sigurna destinacija

29.06.2021.

19:14

Autor: Radio Dubrovnik

PUDN

PUDN

Foto: - / -

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj održan je sastanak o mjerama sigurnosti i poboljšanja epidemiološke situacije u sklopu turističke sezone. Tijekom lipnja je, već četvrtu godinu zaredom, u Zadru uspostavljen Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021. godine.

Djelovat će do 15. rujna, a rukovoditelj je zamjenik glavnog ravnatelja Željko Prša koji je ovim sastankom želio na jednom mjestu okupiti dio članova Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i policije kako bi se prezentirale sigurnosne i epidemiološke mjere koje su donesene u pripremi za ovogodišnju turističku sezonu.

Hrvatska već godinama slovi kao jedna od najsigurnijih turističkih destinacija, a u ovo vrijeme pandemije virusom COVID – 19 od izuzetne je važnosti da se Hrvatska, osim kao sigurna destinacija, svijetu predstavi i kao epidemiološki sigurna destinacija pri čemu ćemo napraviti sve što je u našoj moći da mogućnost zaraze smanjimo na minimum i da nas EU što prije proglasi zelenom zonom.

Međusobna suradnja svih prisutnih ocijenjena je izvrsnom što je nužan preduvjet da se ostvare planirani ciljevi.

Na sastanku su  sudjelovali zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, dožupan Dubrovačko-neretvanske županije i načelnik Stožera civilne zaštite DNŽ Joško Cebalo, predstavnici SOA-e Dubrovnik, Mato Lakić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Ana Miličić, pročelnica PUZS Dubrovnik, direktor TZ Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević i rukovoditelji Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.