Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sastao se akcijski tim za problem odašiljača na Lopudu, dogovorili aktivnosti

07.02.2022.

18:24

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Sastao se akcijski tim za problem odašiljača na Lopudu, dogovorili aktivnosti

Sastao se akcijski tim za problem odašiljača na Lopudu, dogovorili aktivnosti

Foto: Grad Dubrovnik / -

Prvi sastanak akcijskog tima za rješavanje problematike infrastrukturnog objekta na Lopudu održan je danas u prostorijama Grada Dubrovnika.

U radu tima sudjeluju stručnjaci iz obje institucije, čija je glavna zadaća izrada konkretnog prijedloga koji bi predstavljao optimalno rješenje na zadovoljstvo svih zainteresiranih strana.

Ispred lokalne zajednice otoka Lopuda, u rad skupine imenovan je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Lopud Martin Cervelin koji nije nazočio današnjem inicijalnom sastanku.

Sudionici sastanka osvrnuli su se na ranije utvrđenu problematiku, nakon čega je utvrđen način rada akcijskog tima te dinamika aktivnosti. Sljedeći sastanak održat će se na samoj lokaciji na Lopudu, usuglašeno je, uz sudjelovanje predstavnika Mjesnog odbora Lopud i lokalnog stanovništva. Nakon toga započet će se s razradom potencijalnih intervencija na stupu, u okviru infrastrukturnih mogućnosti i zakonskih okvira.

U ime Grada Dubrovnika, članovi tima su Zdenko Medović, pročelnik Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, Božo Benić, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Matilda Krile Prkoča, službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova radnog mjesta pročelnice Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu i Ivana Brnin, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika.

Ispred tvrtke Odašiljači i veze d.o.o. u radu tima sudjeluju Milan Gjuranić, savjetnik Uprave OIV-a za materijalno-financijske i opće poslove, Ivana Ferić Volarević, rukovoditeljica Odjela za održavanje u Sektoru za infrastrukturu OIV-a, Bruno Cigrovski, rukovoditelj Odjela za radijske mreže u Sektoru za razvoj radijskih i prijenosnih mreža i odvjetnik Maro Konjuh.

Podsjetimo, formiranje akcijskog tima dogovoreno je 26. siječnja 2022. godine na sastanku gradonačelnika Mata Frankovića i predsjednika Uprave OIV-a Mate Botice kako bi se pronašlo rješenje kojim bi se na prihvatljiv način osigurala dovoljna razina kvalitete hrvatskih radio i TV signala te dostupnost Interneta, uvažavajući stavove stanovnika lokalne zajednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.