Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Sat kodiranja" u dubrovačkim osnovnim školama

09.12.2019.

17:04

Autor: Radio Dubrovnik

Zajednica tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture

Foto: - / -

Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku i ove godine sudjeluju u najvećem edukativnom događaju, "Satu kodiranja (Hour of code)" koji se održava kao dio "Computer Science Education Week".

"Sat kodiranja" (Hour of code) je globalni pokret u kojem sudjeluju deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine trenutno ima preko 114.000 prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te preko 100 prijavljenih događaja u Hrvatskoj.

U sklopu rada Futurinog Code Club-a i ove godine se organiziraju Hour of Code radionice u informatičkim učionicama u osnovnim školama na području Grada Dubrovnika i šire okolice. Svi učenici koji budu sudjelovali na radionicama će dobiti prigodne poklone i uvjerenja o uspješno odrađenoj radionici programiranja. Prošle godine je bilo održano 8 gostujućih Hour of Code radionica, na kojima je sudjelovalo preko 150 učenika iz osnovnih škola Mokošica, Ivana Gundulića i Cavtat.

Ako se neka škola želi priključiti našem projektu i želite da kod vas održimo jednu ili više radionica možete nam se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com da se dogovorimo za termin radionice.

Raspored dogovorenih radionica je dostupan na: http://www.futura.com.hr/hour-of-code-radionice-2019/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.