Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sedam novozaraženih, ukupno u županiji 92, pozitivni svi iz Doma u Pločama

12.04.2020.

13:11

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Sedam je novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji pa je ukupan broj sada porastao na 92, izvijestio je u nedjelju na redovitoj konferenciji za medije u 12.30 županijski stožer civilne zaštite.

Od toga je pet osoba iz Doma u Pločama te još po jedna osoba u Konalvima i Slivnom.

Načelnik županijskog stožera Joško Cebalo istaknuo je kako je s novih 5 pozitivnih zaraženo svih 18 testiranih u Domu u Pločama, i to 12 korisnika i 6 djelatnika.

U Domu za starije Dubrovnik brisevi su jučer uzeti svim korisnicima i djelatnicima, a dosad je pristiglo dvanaest negativnih rezultata djelatnika doma.

Ukupno je od početka testiranja iz županije u Zagreb poslano 866 uzoraka.

Hospitalizirano je 31 pozitivnih na koronavirus, od kojih 19 na Odjelu za infektologiju, 4 na Odjelu za intenzivno liječenje i nitko nije intubiran, a 8 je smješteno u izdvojenom objektu dubrovačkog studentskog doma. Jedna osoba je i dalje u regionalnom respiratornom centru Križine na KBC Split i intubirana je, a u Kliničkom centru „Fran Mihaljević“ u Zagrebu je i dalje jedna osoba i dobrog općeg stanja.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić rekao je kako su osobe iz Doma u Pločama smještene u bolnici zbog težeg zdravstvenog stanja, a jedna djelatnica u studentskom domu. Među hospitaliziranima su i četiri korisnika Doma za starije u Dubrovniku, a jednom je potvrđen koronavirus.

Dvije su osobe izliječene, 58-godišnjak i 74-godišnjakinja, pa ih je sad ukupno četiri.

Po riječima načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivana Pavličevića, blagdani protječu bez sigurnosnih problema, a granične prijelaze prošao je neznatan broj vozila.

Pošiljka sa 55 000 kirurških maski će danas i sutra biti proslijeđena zdravstvenim ustanovama u županiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.