Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sedmi Forum obiteljskog smještaja obilježen brojnim aktualnostima

11.03.2020.

16:29

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Na 7. Forumu obiteljskog smještaja u Hotelu Palace raspravljalo se o položaju obiteljskog smještaja u Hrvatskoj, obvezama privatnih iznajmljivača, najvećim nedoumicama u privatnom smještaju, Projektu "Respect the City" i epidemiji koronavirusa te njegovom utjecaju na dubrovački turizam.

Na Forumu obiteljskog smještaja sudjelovala je i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić koja je prisutnima predstavila projekte koje je do sada napravila gradska uprava u suradnji sa javnim poduzećima, vezano za upravljanje destinacijom, kapitalne investicije, promet i komunalno uređenje, kao i brigu o okolišu.

Video prezentacijom prikazala je presjek niza aktivnosti Grada Dubrovnika u najvažnijim aspektima koji se tiču privatnih iznajmljivača.

"Cilj projekta je da Dubrovnik u budućnosti bude predvodnik održivog i odgovornog turizma na Mediteranu, te da postane prepoznat na nacionalnoj i globalnoj razini", istaknula je zamjenica Tepšić.

Spomenula je također projekte koji su u nastajanju, istaknuvši tako Projekt 'intermodalnog urbanog centra' u Gružu koji podrazumijeva stvaranje modela rješavanja prometnog sustava ovog dijela grada, koji bi uključivao park and ride sustav, okretanje prometa, stvaranje pješačkih zona i ozelenjivanje pojedinih dionica.

Zamjenica Tepšić ovom se prilikom osvrnula i na epidemiju koronavirusa koja se odražava na grad Dubrovnik, turističku sezonu i privatne iznajmljivače.

"Očekuje nas jedna neizvjesna turistička sezona, ali ne smijemo biti pesimistični, nego se moramo pripremiti i prilagoditi zahtjevima tržištima, reagirati na pravi način i kroz različite mehanizme kojima raspolaže Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika", naglasila je zamjenica Jelka Tepšić.

Sedmi Forum obiteljskog smještaja održan je u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i HGK Županijske gospodarske komore.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.