Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Šest novozaraženih, jedna umrla, četrdesetsedam oporavljenih

08.03.2021.

12:29

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom (dva utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika te po jednoj iz Korčule i Metkovića.

Ukupno su zaražene četiri muške i dvije ženske osobe, a dvije ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1946.).

Izliječeno je 47 osoba: 17 iz Dubrovnika, 15 iz Konavala, 14 iz Župe dubrovačke te jedna osoba iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađena su 42 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 46 995 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 640 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na šire m području Dubrovnika njih 583 (Dubrovnik 257, Konave 167, Župa dubrovačka 137, Dubrovačko primorje 14 te Ston osam slučajeva).

Prvu dozu cjepiva primilo je 6372 žitelja Dubrovačko-neretvanske županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 59 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, svi na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1160 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam kršenja mjere samoizolacije, sve na granici. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 455 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.