Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Šesti dan bez novozaraženih u županiji, 11 osoba ozdravilo

24.04.2020.

12:50

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji šesti dan nema novozaraženih, a ozdravilo je 11 osoba, pa je ukupna brojka izliječenih 27, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 1488 uzoraka. Svi uzorci poslani na analizu u srijedu su negativni, kao i deset uzoraka poslanih na analizu u četvrtak.

Hospitaliziran je 21 pozitivan pacijent, 11 osoba je na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, osam ih je u sekundarnom objektu odnosno Studentskom domu, a dvije osobe su u Jedinici intenzivnog liječenja.

Treba istaknuti kako je među dvije osobe u JIL-u, jedna osoba povratnik iz KBC-a Split, na respiratoru je, ali nije intubiran. Druga osoba je intubirana i na respiratoru.

Ukupno je 510 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata utvrđeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 22 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer civilne zaštite DNŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološlu sliku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.