Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Šetnica Nika i Meda Pucića osvijetljena s gotovo 150 rasvjetnih tijela

04.10.2020.

18:16

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Na proširenoj Šetnici Nika i Meda Pucića postavljena je i puštena u rad javna i ambijentalna rasvjeta. U smjeru od Šetališta kralja Zvonimira prema hotelu More, na prvom dijelu obuhvata, postavljeno je 17 stupova javne rasvjete visine četiri metra.

Na ostatku šetnice u kameni zidić sa sjeverne strane ugrađeno je 108 komada ugradbenih tijela ambijentalne rasvjete. Duž šetnice raspoređeno je i 16 ambijentalnih reflektora.

Kako bi jedna od omiljenih gradskih šetnica poprimila završni izgled preostalo je tek na određenim, manjim, dijelovima postaviti zaštitnu ogradu te ugraditi poklopce na otvore, a koji će se uskladiti s izgledom šetnice.

Podsjetimo, cjelovitim uređenjem šetnice Nika i Meda Pucića obuhvaćena je sanacija južnog podzida, uređenje partera, postavljanje novih tijela javne rasvjete, uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima, te uklanjanje stare i postavljanje nove, karakteristične i tipizirane urbane opreme.

Šetnica je na najužem dijelu proširena te je sada širine 2,40 metara uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.