Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Šipanska škola o stanju u Makedoniji

01.07.2015.

12:28

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Atlantsko vijeće Hrvatske i ove je godine na 14. tradicionalnoj Međunarodnoj ljetnoj školi na otoku Šipanu okupilo predstavnike iz 15 zemalja svijeta.

Među sudionicima su bili predstavnici Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Ukrajine, Kanade, Italije, Austrije, Mađarske, Grčke te predstavnika svih zemalja u regiji. Ovogodišnja međunarodna ljetna škola organizirana je uz podršku NATO-a i Međunarodnog instituta za mir iz Beča čiji je predsjednik Hannes Swoboda pozdravio okupljene prezentacijom posvećenoj Zapadnom Balkanu. 'Cilj međunarodne ljetne škole je na jednom mjestu mladim liderima ponuditi znanje i iskustvo profesora, poltičkih dužnosnika i ostalih uglednih znanstvenika oko novih uvjeta na međunarodnoj sceni', rekao je predsjednik Atlantskog vijeća Hrvatske Radovan Vukadinović.
Ove godine su ponuđene teme bile vezane uz Mediteran i Zapadni Balkan, a posebice se raspravljalo o krizi u Makedoniji, koja ponovno podsjeća na krhkost međunarodne sigurnosti u ovom dijelu Europe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.