Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sjednica Gradskog vijeća s manje točki dnevnog reda nego inače

27.01.2020.

08:34

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Danas od 11 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održat će se 27. sjednica Gradskog vijeća, a pred gradskim vijećnicima će se naći dvadeset točaka dnevnog reda, koliko ih je predložio predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Uz uobičajena vijećnička pitanja, na dnevnom redu su i Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, Prijedlog odluke o nerazvrstanim cestama na području Grada Dubrovnika, Prijedlog odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama te Prijedlog odluke o dodjeli koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra.

Također, na dnevnom redu su i Prijedlog programa javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za 2020. godinu, Prijedlog mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2020. godinu, Prijedlog programa javnih potreba u školstvu Grada Dubrovnika za 2020. godinu i Prijedlog programa javnih potreba u predškolskom odgoju Grada Dubrovnika za 2020. godinu.

Pred gradskim vijećnicima naći će se i Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o izvršenju programa javnih potreba u športu Grada Dubrovnika za 2019. godinu, Prijedlog programa javnih potreba u športu Grada Dubrovnika za 2020. godinu, Prijedlog zaključka o prihvaćanju Financijskog izvješća o radu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika za 2019. godinu, Prijedlog programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2020. godinu te Prijedlog programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Dubrovnik u 2020. godini.

Također, vijećnici će odlučivati i o točkama Prijedlog izmjena i dopuna Plana korištenja javnim površinama izvan povijesne jezgre, Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi za dio nekretnine katastarske oznake čest. zem. 1315 k.o. Gruž, površine 27 m2 i 8 m2, Prijedlog zaključka o dodjeli suglasnosti za postavljanje spomenika sa spomen pločom za poginule i nestale u pomorskoj nesreći kod otoka Šipana, Prijedlog zaključka o imenovanju Povjerenstva za ocjenjivanje športskih priredbi od značaja za Grad Dubrovnik u 2020. godini te Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na tekst obvezujućeg okvirnog sporazuma na razdoblje od četiri godine za opskrbu električnom energijom.

Na koncu, bez nazočnosti javnosti raspravljat će se Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.