Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sjednica s više od 30 točaka trajat će do 22 sata

24.07.2016.

17:14

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za ponedjeljak je najavljena sjednica Gradskog vijeća grada Dubrovnika. Više je od 30 točaka, pa je u samom pozivu naznačeno kako će sjednica biti prekinuta u 22 sata. Među ostalim, bit će govora o donošenju odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu.

Jedna od tema trebalo bi biti prihvaćanje pokroviteljstva nad projektom „Obilježavanje 25. obljetnice napada na Dubrovnik i pada Vukovara u organizaciji Udruge pripadnika Odreda naoružanih brodova Dubrovnik. Raspravljat će se i o izradi Urbanističkog plana uređenja područja „Jakljan". te Turističke zone - T1 i T2, unutar naselja Donje Čelo na Koločepu. Dnevnim je redom predviđeno i donošenje odluke o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika i Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika te stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja područja Belvedere.
Kako je najavljeno, na sjednici bi trebala biti donesena i odluka o promjeni naziva Umjetničke galerije Dubrovnik. Predlagatelji su dnevnim redom predvidjeli i donošenje pravilnika o sufinanciranju nabave udžbenika učenicima srednjih škola na području Grada Dubrovnika. Zadnja točka dnevnog reda trebala bi biti suglasnost za povratak Dubrovačkog simfonijskog orkestra u ljetnikovac Crijević - Pucić te moguće podnošenja tužbe protiv Sveučilišta u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.