Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Skala" se vratila s remonta, uskoro će i "Zrinski"

04.05.2020.

14:41

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Prošle godine, nakon uspješno odrađene još jedne sezone, brodovi Rezervata Lokrum "Skala" i "Zrinski" zaplovili su prema brodogradilištu "Marina Betina" u Betini na otoku Murteru na svoj obvezni godišnji remont.

Postojao je cijeli niz poslova koje je bilo potrebno odraditi kako bi i ova sezona prijevoza putnika prošla besprijekorno. Tako je brod "Skala" prvotno odradio svoj redoviti remont u brodogradilištu "Marina Betina", a potom mu je u brodogradilištu "Leda" u Korčuli ugrađena klimatizacija u kormilarnici i generator u strojarnici.

Brod "Zrinski" još uvijek je u hangaru brodogradilišta "Marina Betina" u svojoj završnoj fazi remonta, odnosno, rekonstrukciji krmenog dijela broda.

"Skala" se ovaj put vratila prva, uplovila je u gruški akvatorij u svoj svojoj ljepoti nakon obnove, prošla ispod Mosta dr. Franje Tuđmana i vezala se u Staroj Mokošici, a potom će ovih dana stići i na svoje omiljeno mjesto u Gradsku luku.

Ovi brodovi uskoro slave 50. obljetnicu postojanja i cijelo to vrijeme uspješno prevoze posjetitelje prema Lokrumu i natrag.

Naši sugrađani imaju običaj reći 'stigli su Skala i Zrinski počinje sezona', pa bi se to i ove godine, unatoč problemima s COVID-19, moglo slično protumačiti. Još samo malo i opet će zaploviti prema Lokrumu i natrag.

Baš kako kaže i pjesma Maestrala "Barkom do Lokruma"; do dubrovačkog raja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.