Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Školarci na Grudi učili o odgovornom postupanju s otpadom

21.06.2020.

13:51

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

U Osnovnoj školi Gruda upriličeno je obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša u organizaciji Čistoće i zelenilo Konavle d.o.o. S obzirom na trenutnu situaciju s Corona virusom mališanima se od prvih do četvrtih razreda virtualnim putem obratila dr. sc. Marlena Ćukteraš.

Kroz stručno izlaganje upoznala ih je o velikoj količini otpada koji nastaje nepromišljenim korištenjem predmeta za jednokratnu upotrebu. Ova akcija je imala naglasak na očuvanju okoliša i nužnoj potrebi razvrstavanja otpada kako bi se smanjile njegove količine i time podigla svijest o odgovornom postupanju prema našoj Planeti.

Događaj se realizirao kao dio aktivnosti EU projekta “Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje” kojeg provodi Općina Konavle.

Cilj obilježavanja Dana planeta Zemlje je podizanje razine svijesti o odgovornom postupanju s otpadom, odnosno promoviranje principa “Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!”.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 511.955,99kn, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava Općini Konavle je 435.162,58kn. Za više informacija o EU fondovima posjetiti internet stranicu www.strukturnifondovi.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.