Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Školska shema": Županija osigurala zdravu hranu za školarce

20.10.2020.

17:42

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanska županija i u ovoj školskoj 2020./2021. godini u osnovnim i srednjim škole kojima je osnivač provodi projekt "Školska shema". Riječ je o uspješnom projektu sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Projekt se u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kontinuirano provodi u županijskim školama još od 2013. godine, a u svrhu promoviranja zdravih prehrambenih navika u svakodnevnoj prehrani, oblikovanja prehrambenih navika djece i ograničenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli te omogućavanja školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda.

Osnovne i srednje škole samostalno ugovaraju nabavu voća te mlijeka i mliječnih proizvoda od dobavljača odobrenih od strane navedene Agencije, dok je Dubrovačko-neretvanska županija kao osnivač škola podnositelj zahtjeva za potporu.

Ukupna vrijednost projekta za 2020./2021. školsku godinu iznosi 174.500 tisuća kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.