Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Služba civilne zaštite Dubrovnik obilježila Dan jedinstvenog europskog broja 112

11.02.2022.

17:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Služba civilne zaštite Dubrovnik obilježila Dan jedinstvenog europskog broja 112

Služba civilne zaštite Dubrovnik obilježila Dan jedinstvenog europskog broja 112

Foto: centar 112 / -

U cilju promicanja vrijednosti Sustava 112 Ravnateljstvo civilne zaštite i ove godine u svoje aktivnosti povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja 112 uključuje i one najmlađe.

Zbog pandemije COVID-19 obilježavanje se i ove godine održalo u skladu s epidemiološkim mjerama te nije bilo djeci inače omiljene posjete Županijskom centru 112 i druženja s predstavnicima žurnih službi.

Međutim, kako je suradnja Službe civilne zaštite Dubrovnik i predškolskih ustanova, pandemiji unatoč, kontinuirano živa i kvalitetna, tako je i povodom obilježavanja Dana 112 osmišljena zajednička aktivnost.

Služba civilne zaštite Dubrovnik pozvala je vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji da djecu upoznaju s brojem 112 i njegovom ulogom te ih potaknu na izradu broja „112“ u različitim tehnikama, fotografiraju ih i pošalju fotografije.

Osim vizualnog memoriranja broja 112 i upoznavanja s njegovom ulogom, rezultat ove aktivnosti je fotogalerija njihovih zanimljivih i kreativnih rješenja.

Aktivnosti su se odazvali vrtići „Pile“, „Izviđač“, „Palčica“, „Ciciban“, „Škatulica“, „Bubamara“ i „Kalimero“ iz Dubrovnika, „Mala kuća“ i „Sunce“ iz Mokošice, „Radost“ iz Vele Luke, dječji vrtić „Korčula“ i vrtić iz Putnikovića na Pelješcu.

S obzirom da je teško bilo odabrati najboljeg, Služba civilne zaštite Dubrovnik pobrinut će se da svaki vrtić koji je sudjelovao za svoj trud dobije simbolične poklone s logom „112“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.