Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

17:31 / 11.02.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Služba civilne zaštite Dubrovnik obilježila Dan jedinstvenog europskog broja 112

Služba civilne zaštite Dubrovnik obilježila Dan jedinstvenog europskog broja 112

Služba civilne zaštite Dubrovnik obilježila Dan jedinstvenog europskog broja 112

Foto: centar 112 / -

U cilju promicanja vrijednosti Sustava 112 Ravnateljstvo civilne zaštite i ove godine u svoje aktivnosti povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja 112 uključuje i one najmlađe.

Zbog pandemije COVID-19 obilježavanje se i ove godine održalo u skladu s epidemiološkim mjerama te nije bilo djeci inače omiljene posjete Županijskom centru 112 i druženja s predstavnicima žurnih službi.

Međutim, kako je suradnja Službe civilne zaštite Dubrovnik i predškolskih ustanova, pandemiji unatoč, kontinuirano živa i kvalitetna, tako je i povodom obilježavanja Dana 112 osmišljena zajednička aktivnost.

Služba civilne zaštite Dubrovnik pozvala je vrtiće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji da djecu upoznaju s brojem 112 i njegovom ulogom te ih potaknu na izradu broja „112“ u različitim tehnikama, fotografiraju ih i pošalju fotografije.

Osim vizualnog memoriranja broja 112 i upoznavanja s njegovom ulogom, rezultat ove aktivnosti je fotogalerija njihovih zanimljivih i kreativnih rješenja.

Aktivnosti su se odazvali vrtići „Pile“, „Izviđač“, „Palčica“, „Ciciban“, „Škatulica“, „Bubamara“ i „Kalimero“ iz Dubrovnika, „Mala kuća“ i „Sunce“ iz Mokošice, „Radost“ iz Vele Luke, dječji vrtić „Korčula“ i vrtić iz Putnikovića na Pelješcu.

S obzirom da je teško bilo odabrati najboljeg, Služba civilne zaštite Dubrovnik pobrinut će se da svaki vrtić koji je sudjelovao za svoj trud dobije simbolične poklone s logom „112“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.