Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Smokvičani, uklonite azbest sa svojih krovova!

03.10.2019.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Smokvica

Općina Smokvica

Foto: - / -

Azbestni krovovi i fasade imaju za posljedicu obolijevanje od karcinoma pluća. Udružimo se i uklonimo azbest iz životne okoline! - poručuju iz udruge "Moj Otok" Punat, koja uz podršku Općine Smokvica danas u 18 sati o tome održava predavanje u sportskoj dvorani Smokvica uz slobodan ulazak.

Pozivaju se svi vlasnici, odnosno korisnici građevina u kojima se nalazi azbest (prema članku 18. Pravilnika o građevnom otpadu i otpadu koju sadrži azbest, NN 69/2016.) da prijave količinu azbesta u Općini Smokvica.

Obrazac za prijavu možete preuzeti na predavanju ili u pisarnici Općine, kako bi zajednički sudjelovali u rješavanju azbestnog otpada.

"Moja Općina Smokvica bez azbesta! Pridružite nam se jer zajedno smo jači!", poručuje se u pozivu.

Udruživanjem se smanjuje cijena nabave i rada, pridonosi očuvanju prirode te očuvanju zdravlja (uklanja se izvor malignih oboljenja), a stvara se i ljepši ugođaj te se Općina Smokvica pretvara u zdravije mjesto za življenje i poželjniju turističku destinaciju.

Više informacija možete saznati u udruzi "Moj otok" - Punat (mob. 098212715, e-mail mojotok@mojotok.info, web: www.mojotok.info, tel. 051 855-855).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.