Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Solidarnost na djelu Gradskog društva Crvenog križa Korčula

05.12.2020.

13:50

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

U studenom poslije organizirane akcije "Solidarnost na djelu" u osnovnim i srednjim školama i vrtićima s otoka Korčule i općine Orebić na Pelješcu, Gradsko je društvo Crvenog križa Korčula iz prikupljenih 2 300 kilograma hrane i higijenskih potrepština, jedan dio je podijeljen kroz mjesec studeni.

"Još će se napraviti dvije podjele u prosincu i siječnju",kaže ravnateljica društva Marijana Milat.

Oni su od ožujka do prosinca ove godine proveli sedam podjela paketa hrane i higijenskih potrepština zahvaljujući donacijama trgovine Studenac, Udruženju obrtnika Korčula - Lastova i Hrvatskom Crvenom križu. Ukupno je podijeljeno 630 paketa na području otoka Korčule i općine Orebić.

U travnju ove godine, tvrtka Mondelez Int. je donirala čokoladne pakete koje su podijelili djeci na ovome području.

Uz podjelu humanitarnih paketa Općine Orebić, Smokvica i Vela Luka su svojim mještanima donirale zaštitne maske, koje je Crveni križ Korčula podijelilo u Orebiću, Kućištu , Vignju, Smokvici, Brni i Vela Luci.

Zahvaljujući donaciji tvrtke Matijević export i import donirali su i zaštitne maske osnovnoj školi Orebić, Dječjem vrtiću Orebić i Osnovnoj školi Kuna.

Ovim putem Gradsko društvo Crvenog križa Korčula zahvaljuje svim donatorima, općinama i volonterima, bez kojih ovaj veliki broj podjela ne bi bio moguć,glasi zahvalnost Gradskog društva Crvenog križa Korčule.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.