Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Španjolski veleposlanik kod župana i gradonačelnika

08.05.2019.

18:11

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija/Grad Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija/Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković primili su u srijedu u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Španjolske Nj. E. Alonsa Dezcallar de Mazarreda i počasnu konzulicu Kraljevine Španjolske Jelku Tepšić.

Na sastanku sa županom se razgovaralo o mogućnostima suradnje između Hrvatske i Španjolske, kao i o mogućnostima ulaganja u gospodarstvo na jugu Hrvatske.

Župan Dobroslavić veleposlanika je izvjestio kako je turizam glavna gospodarska grana u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a osjetan broj posjetitelja stiže upravo iz te zemlje. Istaknuo je kako je dolina Neretve ipak okrenuta poljoprivrednoj proizvodnji.

Zaključeno je kako i Hrvatska i Španjolska imaju bogatu kulturnu ponudu koja se može valorizirati u smislu ostvarivanja samoodrživog turizma izvan okvira glavne sezone. Na kraju sastanka razmijenjeni su prigodni pokloni.

Gradonačelnik Franković i zamjenica Tepšić, koja je ujedno i počasna konzulica Španjolske u Dubrovniku, su istaknuli da veliki broj španjolskih turista dolazi u Dubrovnik, što je veleposlanik Mazarredo potvrdio naglasivši da je Dubrovnik kao grad vrlo popularan i prepoznat u Španjolskoj.

Veleposlanika Mazarrreda je zanimalo kako se grad suočava s velikim gužvama tijekom turističke sezone s obzirom da je vrlo dobro upoznat s problemom prekomjernog turizma, a tom prilikom su gradonačelnik Franković i zamjenica Tepšić istaknuli projekt "Respect the City" putem kojeg gradska uprava želi očuvati baštinu te osigurati kvalitetan svakodnevni život građana i najbolje iskustva Dubrovnika posjetiteljima.

Veleposlanik Merrado je izrazio želju za suradnjom na brojnim područjima, naročito na području turizma.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.