Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Stanari dijela ulice Žrtava s Dakse odlučili: Ostaje pješačka zona, uredit će se šetnica i park

18.01.2023.

10:09

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Sastanak sa stanarima dijela ulice Žrtava s Dakse

Sastanak sa stanarima dijela ulice Žrtava s Dakse

Foto: Grad Dubrovnik / -

Nakon što su se u prethodnog mjeseca, u prosincu 2022. putem platforme Otvoreni grad izjasnili protiv prijedloga uređenja dijela ulice Žrtava s Dakse, stanovnicima ovog područja Lapada omogućeno je da na sastanku sa gradonačelnikom Matom Frankovićem i suradnicima, održanom u utorak u popodnevnim satima u Studentskom domu, u neposrednom razgovoru izraze svoja stajališta te time sami odluče kako će izgledati prostor ispred njihovog kućnog praga.

Usuglašen je zajednički stav kako će se ulica nastaviti koristiti za pješački promet kao i dosad, uz iznimku prolaska automobilima isključivo stanarima koji imaju osiguran parking na svojim parcelama. Područje će se asfaltirati, postavit će se rubnjaci i nova javna rasvjeta, a parkiranje vozila u ulici neće biti dozvoljeno.

Gradski upravni odjel pristupit će izradi novog projektnog rješenja uređenja koje će potom biti predstavljeno stanarima ulice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.