Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Stipendije Hrvatske školske zaklade

21.04.2016.

11:25

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini, raspisala je natječaj za izbor novih stipendista koje će sufinancirati za petogodišnjeg sveučilišnog obrazovanja, objavilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Stipendije su namijenjene budućim studentima koji ovog proljeća završavaju gimnaziju ili srednju školu u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini, te namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednom od hrvatskih sveučilišta. Prednost će imati budući studenti izvrsnih ocjena i slabijeg imovinskog stanja. 

Zainteresirani trebaju podnijeti prijavu s popratnom dokumentacijom upravi zaklade najkasnije do 15. svibnja ove godine. Prijavnicu i informacije o potrebnim dokumentima mogu se naći na linku www.croatianscholarship.org/na-hrvatskom/prijavnica/.

Hrvatska školska zaklada utemeljena je 1989. godine, a nadarene studente u domovini stipendira od 1993. godine. Dosad je, zahvaljujući materijalnoj potpori Zaklade, diplomiralo više od tri stotine studenata na različitim fakultetima. Geslo zaklade je "Stvaranje lidera kroz obrazovanje", a temeljna misija pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude, koji će u budućnosti nositi njezin razvoj. Zakladu vode i potpomažu američki Hrvati drugog i trećeg naraštaja, koji žele pomoći napretku domovine svojih roditelja i djedova, navodi se u obavijesti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.