Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Stipendije lumbarajskim učenicima i studentima

05.01.2020.

09:20

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Izmjenama i dopunama pravilnika o stipendiranju učenika i studenata s područja Općine Lumbarda će se sigurno omogućiti pojedinim studentima da se poslije studiranja vrate i nastave raditi i živjeti u općini Lumbarda.

To je novogodišnja čestitka Općinskog vijeća Lumbarde koja glasi da se stipendije odobravaju bez obveze vraćanja, osim u posebnim slučajevima, kao promjene prebivališta.

Korisnik stipendije dužan je nakon završenog školovanja raditi u Općini Lumbarda onoliko mjeseci koliko je mjeseci primao stipendiju. Ukoliko takav posao ne dobije u roku od godine dana, istekom toga roka ima pravo zaposliti se na drugom mjestu bez obveze da Općini Lumbarda vrati iznose primljene na ime stipendije, a unutar roka od godine dana uz pisanu suglasnost Općine Lumbarda.

Korisnik stipendije koji je dužan za ljetnih mjeseci (srpanj i kolovoz) za kojih se stipendija ne isplaćuje, odraditi ljetnu praksu u Općini Lumbarda, ukoliko postoji potreba za obavljanjem, a o čemu će korisnik stipendije biti pravodobno obaviješten.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.