Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Stipendije učenicima obrtničkih zanimanja Dubrovačko-neretvanske županije

10.10.2020.

13:52

Autor: Radio Dubrovnik

DEŠA

DEŠA

Foto: - / -

U petak 9. listopada u prostorijama DEŠE Dubrovnik u Lazaretima tajnica zaklade Libertas Foundation iz San Pedra Luce Hazdovac uručila je četrnaest stipendija učenicima obrtničkih zanimanja Dubrovačko-neretvanske županije za 2020./2021. godinu, iz Fonda Ante i Evelyn Mrgudić.

Libertas Foundation je dobrotvorna zaklada koja kroz fond "Ante & Evelyn Mrgudic" već 18 godina pomaže učenicima obrtničkih škola iz obitelji lošijeg imovinskog stanja na području Dubrovačko - neretvanske županije.

Svrha stipendije je pomoći učenicima da izuče zanimanje s kojim će moći lakše naći zaposlenje u mjestu gdje žive, te kako bi nakon završetka svog školovanja pomogli svojim obiteljima i lokalnom gospodarstvu. U zapadnom svijetu više od dvije trećine ekonomije počiva na malom gospodarstvu i obrtništvu te je želja donatora Libertas Foundation da stipendisti nakon završetka školovanja krenu u obrtništvo te ostvare životni san u svojoj Županiji i domovini Hrvatskoj.

Stipendisti za 2020/21 godinu su iz Konavala, Dubrovnika, Župe Dubrovačke, otoka Mljeta, Mokošice, Pelješca, doline Neretve i Dubrovačkog primorja, a školuju se za frizere, slastičare, cvjećare, kuhare, automehaničare i kozmetičare.

Predstavnici Libertas Foundation i udruge DEŠA su im na dodjeli poželjeli sreću u daljnjem školovanju te se zahvalili donatorima, našim iseljenicima koji svake godine izdvoje mnogo vremena i truda kako bi se ove stipendije održale sad već 18 godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.