Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Stipendije za osobe s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi

31.08.2015.

12:12

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Donatorska akcija pod nazivom „Igraj srcem“ čija je primarna zadaća pomoć osobama s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi.

Cilj akcije je pomoći osobama s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi uspješno završiti visokoškolsko obrazovanje. Više je hrvatskih tvrtki prepoznalo važnost tog projekta, a u nju se visokim pokroviteljstvom uključila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.
Akcija je počela krajem prošlog tjedna golf turnirom kod Senja gdje su osobe iz javnog i profesionalnog života imale priliku podržati ovaj humanitarni projekt. Na taj se način, kao i dodatnim financijskim iznosima, osigurava ukupan fond za stipendiranje 20 studenata u idućoj akademskoj godini. Javni natječaj za stipendije objavljen je danas, a na njega se mogu javiti svi studenti s invaliditetom, bez adekvatne roditeljske skrbi. Natječaj će biti otvoren do 27. rujna, a imena stipendista će biti objavljena početkom listopada.
Jedan od ciljeva akcije je oživjeti kulturu humanitarnog djelovanja među gospodarstvenicima. Cilj organizatora je dvaput godišnje prikupljati sredstva za stipendiranje jedne od najranjivijih društvenih skupina, osoba s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.