Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Stjepan Ćosić član Ravnateljstva Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža

19.05.2020.

15:12

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Stjepan Ćosić je novi član Ravnateljstva Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Odluka je donesena na zatvorenom dijelu 230. sjednice Vlade, na prijedlog Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prof. dr. sc. Stjepan Ćosić od 1988. do 1992. predavao je povijest u osnovnim i srednjim školama u Dubrovniku, a od 1992. do 1995. radio je kao arhivist u Državnom arhivu u Dubrovniku. U tom je razdoblju završio postdiplomski studij Sveučilišta u Zagrebu Kulturna povijest istočne obale Jadrana.

Doktorirao je 1997. na Filozofskome fakultetu u Zagrebu s temom Dubrovačko područje od sloma Republike do 1848. Od 1995. do 2003. bio je istraživač je u Zavodu za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku. Od 2000. godine predavao je kolegije i na Sveučilištu u Dubrovniku, na diplomskim i doktorskim studijima povijesti, povijesne demografije i arhivistike.

Urednik je više svezaka časopisa, knjiga i monografija u izdanju Zavoda HAZU u Dubrovniku. Bavi se i arhivističkim temama, napose poviješću kartografije, heraldikom i historijskom geografijom.

Bio je član i voditelj istraživačkih projekata financiranih od strane Ministarstva znanosti RH. Za svoj historiografski rad dobio je Nagradu Dubrovnika 1999. i Nagradu za znanost HAZU 2005.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.