Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Stjepan Simović počasni građanin Općine Smokvica

05.02.2020.

15:45

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Smokvica

Općina Smokvica

Foto: - / -

Smokvica je prvi put u svojoj dugoj povijesti dobila počasnog građanina. Na prijedlog DVD-a Smokvica, Općinsko vijeće Općine Smokvica jednoglasno je donijelo odluku o dodjeli Povelje o proglašenju počasnim građaninom Županijskom vatrogasnom zapovjedniku gospodinu Stjepanu Simoviću.

Povelju je uručio načelnik Kuzma Tomašić na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj 2.veljače.

"Bilo je doista dirljivo gledati predstavnike svih DVD-ova otoka Korčule, Orebića i Metkovića koji su prilikom dodjele nagrade stali iza svoga zapovjednika i time pokazali jedinstvo kakvo se danas nažalost ne viđa tako često. Gospodin Simović, ili jednostavnije 'Simbi' je uvijek bio veliki prijatelj Smokvice. Smokvica u Simbiju ima čovjeka na kojeg se može pouzdati i osloniti ne samo u velikim elementarnim nepogodama, požarima i sl., već i svakoj drugoj ljepšoj prilici. Zahvaljujemo gospodinu Simoviću na svemu što je do sada napravio u podizanju razine zaštite ljudi i imovine u Općini Smokvica. Od Kandalore 2020. godine Simbi je Smokvičanin, privremeno nastanjen u svojim rodnim Konavlima. Simbi, još jednom hvala na svemu!", ističu iz Općine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.