Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Što je Franković najavio ravnateljicama škola i vrtića za novi mandat?

08.06.2021.

15:40

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Nakon ponovnog preuzimanja dužnosti, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić održali su sastanak s ravnateljicama gradskih osnovnih škola i dječjih vrtića.

Ravnateljice su izvijestile gradonačelnika Frankovića o protekloj školskoj i pedagoškoj godini,  uspješno provedenoj prilagodbi svim COVID mjerama, kao i o broju do sad cijepljenih djelatnika.

Gradonačelnik je ovom prigodom kazao kako su u novom mandatu istaknuti prioriteti u podizanju standarda osnovnog školstva i predškolskog obrazovanja, a to su početak gradnje Osnovne škole Marina Getaldića u ulici Ilije Sarake,  energetska obnova i dogradnja OŠ Mokošica, kao i rekonstrukcija vrtića Pčelica, čemu će prethoditi vrlo važan infrastrukturni zahvat -  izgradnja ceste Tamarić, potom energetska obnova OŠ Marina Držića i to dijela Škole s posebnim programom te izgradnja sportske dvorane za OŠ Antuna Masle u Orašcu.

Radovi na rekonstrukciji postojeće zgrade OŠ Marina Getaldića te izgradnja i adaptacija zgrade u Ulici Ilije Sarake očekuju se do kraja ove godine, čime će se steći uvjeti za organizaciju nastave za više od 300 učenika ove škole u potpunosti u staroj gradskoj jezgri.

"Nakon što se iznađu potrebna sredstva putem EU fondova za OŠ Mokošica, a nakon što dobijemo građevinsku dozvolu za navedenu školu, započet ćemo s njezinom dogradnjom, što bi trebalo biti najdalje do kraja 2022. godine. S obzirom da je za izgradnju dvorane OŠ Orašac pripremljena sva dokumentacija i ishođena građevinska dozvola sve je spremno za EU natječaj te ćemo se na isti prijaviti čim bude otvoren i time započeti i ovu u investiciju", kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Što se tiče dječjih vrtića, pri kraju je podjela vrtića na dvije ustanove i očekuje se da će do kraja mjeseca stići potrebna suglasnost Županije, s obzirom da su se uskladili sa svim upućenim zahtjevima. U nadolazećem periodu planira se nastaviti s daljnjim ulaganjima u dječje vrtiće.

"Gotovo sve glavne zgrade su energetski obnovljene, potrebno je još osigurati adekvatne uvijete na Osojniku te je zbog nedostatka prostora potrebno žurno riješiti  zgradu HEP-a u Gružu, čime bi se riješio problem nedostatka vrtićkih mjesta na području užeg dijela grada", naglasio je također gradonačelnik Franković.

Na kraju je zahvalio ravnateljicama na uistinu velikom trudu i uspješno odrađenom dosadašnjem razdoblju u kojem su sve škole i vrtići uspješno odgovorili na sve izazove i teške uvjete COVID krize. Još jednom je apelirao na potrebu da se što veći broj djelatnika u vrtićima i školama cijepi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.