Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Što je poručio korčulanski dekan don Frano Kuraja u uskrsnoj čestitci?

04.04.2021.

13:59

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Na službenom profilu Župe Sv. Marka u Korčuli svoju je čestitku povodom Uskrsa uputio župnik, ujedno i korčulanski dekan don Frano Kuraja, koji navodi: "Naše propovijedanje na Uskrs je od svih najteže jer propovijedamo istinu, koju ljudi najteže vjeruju i najteže prihvaćaju."

"Lakše je vjerovati u opstojnost Boga, nego u Isusovo i naše uskrsnuće. Ipak, naše je propovijedanje za Uskrs od svih najradosnije. Najradosnije zato, jer prelazi najžalosniju istinu života – istinu o smrti. Uskrs nam govori: Krist je uskrsnuo.

Njegovom moći i mi ćemo uskrsnuti; Krist živi, u Njemu ćemo i mi živjeti, vječno živjeti.

Neka drugi iz našeg života vide, da nas vjera u uskrsnuće usrećuje. Da nas čini radosnima i prvenstveno, da nas čini dobrima. Neka vide, da nam tu radost ne može pomutiti nikakva gorčina i da nam tu dobrotu ne može oduzeti nikakva zloća.

Svim mojim župljanima kao i prijateljima naše župe neka je sretan i blagoslovljen Uskrs."

Inače, Grad Korčula je povodom Uskrsa podijelio poklon bonove umirovljenicima s područja Grada Korčule koji imaju mirovinu u iznosu do 2.000 kuna. Bonovi su podijeljeni u Mjesnim odborima u Čari, Pupnatu, Račišću, Žrnovu i gradskim kotarima Sveti Antun i Stari grad.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.