Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Što nam nudi bogat festivalski "Good Food" vikend?

19.10.2019.

11:00

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Foto: - / -

Četvrtog dana "Good Food Festivala" vrijedne članice Udruge Deša pokazale su kako napraviti ukusnu tortu od skorupa, a u Turističkoj zajednici spravljale su se razne pogače, ali i istarska tjestenina, a ispred nas je bogati vikend i završnica Good Food Festivala.

U četvrtak, 17.listopada započele su radionice spravljanja tradicionalnih slastica u Udruzi Deša, a svi sudionici imali su priliku vidjeti i naučiti kako napraviti tortu od skorupa. U Turističkoj zajednici održale su se dvije radionice u izvedbi Gourmet Experience Croatia, na kojima su se prezentirale tri vrste tradicionalnih pogača, dalmatinski soparnik, komiška pogača i rudarska greblica, a u popodnevnim satima održana je radionica pripremanja istarsko - primorske tjestenine s raznim umacima.

Pred nama je sadržajno bogata subota, tijekom koje će se u 10 sati održati radionica pripreme primorskog krokanta u Deši, dok će se u Turističkoj zajednici, osim radionice Lucije Tomašić Šarić koja će pripremati kruh s prirodnim kvasom, održati i radionica u izvedbi poznatog francuskog slastičara Gilles Bajollea, iz Rueil Malmaisona. Četrdeset godina iskustva kao chef slastičar u najpoznatijim francuskim hotelima i restoranima s tri Michelinove zvjezdice govori nam da se radi o iznimnom stručnjaku koji će ovom prilikom pokazati kako napraviti tartufe od čokolade, u subotu u 10.30 sati, a u nedjelju u 16.30 sati u TIC-u će pripremati čokoladni souffle.

Deša će svoju četvrtu radionicu održati u nedjelju, 20.listopada u 10 sati na kojoj će praviti domaći kruh s ružmarinom, maslinama i sušenim pomadorama, a u 10.30 sati u TIC-u, autorica kuharice Ana-Marija Bujić i njezin stručni suradnik i Pantarulov chef kuhinje prezentirat će proces razvoja recepta od tek nekoliko natuknica do upotrebljivog recepta koji svakome može uspjeti već pri prvom pokušaju.

Organizatori podsjećaju i na Tjedan dubrovačkih restorana, festivalski program koji donosi i vinokušnje, gastro ture te posebnu festivalsku ponudu slastica u pastićerijama i hotelima te tematske večere i Dubrovačku trpezu, a sve možete pogledati na linku http://bit.ly/33jQa0Y .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.