Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sto šesnaest novozaraženih koronavirusom, trideset devet izliječenih

10.12.2020.

10:54

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga 55 slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom), izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Radi se o 30 osoba iz Dubrovnika, 25 iz Metkovića, 17 iz Korčule, po sedam iz Opuzena i Ploča, po četiri iz Konavala i Orebića, po tri iz Lumbarde, Zažablja i Župe dubrovačke, po dvije s Mljeta, iz Slivnog i Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Smokvice i Trpnja te tri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno su zaražene 64 osobe muškog spola i 52 osobe ženskog spola, a za 79 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 39 osoba: 11 iz Metkovića, osam iz Dubrovnika, šest iz Opuzena, po četiri iz Konavala i Župe dubrovačke, dvije iz Blata te po jedna osoba iz Dubrovnika, Korčule, Ploča i Slivnog.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 67 osoba pozitivnih na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, pet pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, jedan pacijent je na neinvanzivnoj ventilaciji, a dva pacijenta su na kisiku.

U posljednja 24 sata obrađeno je 374 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 28 194 uzorka.

U samoizolaciji je 2200 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 107 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.