Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Što su gradski vijećnici odlučili na 22. sjednici?

01.06.2019.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Na 22. sjednici Gradskog vijeća grada Dubrovnika jednoglasno je usvojena odluka o zaštiti izvorišta Ombla, a nakon duge rasprave, voljom većine, prihvaćena je izvansudska nagodba između grada Dubrovnika i hotela Imperial Dubrovnik.

Imperial je kao jedini ponuditelj potom dobio 303 metra kvadratna na rok od 30 godina i po cijeni od 613 tisuća kuna za pravo proširenja podzemne garaže hotela.

Vijećnička pitanja obilježila je tema postavljanja bankomata na Stradunu, a govorilo se i žičari, parkingu u Mokošici kao i cesti do Bosanke i tvrđave Imperial na Srđu.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica predložio je vijećnicima preimenovanje ulice Stjepana Cvijića u Gružu u ulicu Janka Bobetka u čast pokojnog generala Hrvatske vojske i zapovjednika Južnog bojišta te bi se o toj inicijativi trebalo raspravljati na jednoj od idućih sjednica.

Usvojena su izvješća komunalnih društava i tvrtki u vlasništvu grada Dubrovnika za 2018. godinu, a za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Dječjih vrtića Dubrovnik imenovana je Boja Milan Mustać.

Sa zanimanjem se čekala rasprava o davanju suglasnosti Javnoj ustanovi Rezervat Lokrum za kupnju te sanaciju i adaptaciju poslovne zgrade "Ex Lučke kapetanije" u Gružu, ali gradonačelnik Mato Franković je te dvije točke povukao s dnevnog reda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.