Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Što su gradski vijećnici odlučili nakon još jedne maratonske sjednice?

08.05.2019.

11:11

Autor: Radio Dubrovnik/Mario Buconić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Na 21. sjednici Gradskog vijeća grada Dubrovnika vijećnici su usvojili izvještaj o izvršenju proračuna za 2018. godinu. Grad Dubrovnik je istu tu godinu završio s viškom prihoda od 38 milijuna kuna.

Većinom glasova podržana je i Odluka o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima i to na način kako će se dolazak na Pile naplaćivati od 7 do 21 sat.

Vijećnička pitanja obilježile su teme pročistača i žičare. Gradonačelnik Mato Franković najavio je kako se u idućih 10-tak dana očekuju sve potrebne suglasnosti za puštanje pročistača u rad i još jednom zamolio sugrađane za strpljenje.

Najviše je nesuglasica ipak izazvala situacija sa žičarom i tvrtkom Excelsa nekretnine. Zaiskrilo je između gradonačelnika Frankovića i predsjednika dubrovačkog SDP-a, vijećnika Jadrana Barača, koji je uvjeren kako je žičara protuzakonito zatvorena i to zbog gradonačelnika Frankovića koji je na taj potez natjerao Carinsku upravu, a odgovorno tvrdi da Excelsa nekretnine nemaju postojećih dugova prema gradu Dubrovniku. Za gradonačelnika riječ je o razmišljanju koje u Dubrovniku dijele još samo zaposlenici Excelsa nekretnina.

Na Gradskom vijeću najavljeno je i kako će gradsko prometno poduzeće Libertas kupiti dva niskopodna autobusa i od iduće godine preuzeti prijevoz putnika s kruzera do Pila. Odabran je i izvođač radova prve faze sanacije odlagališta otpada Grabovica. Ugovor vrijedan 12 milijuna kuna će s tvrtkom GT (Ge-te) iz Splita biti potpisan u idućih mjesec dana.

Na prijedlog gradonačelnika Frankovića, nije usvojeno izvješće o radu Umjetničke galerije Dubrovnik koja je 2018. godinu završila u minusu od 274 tisuće kuna.

Gradsko vijeće

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.