Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Stonske znamenitosti obišli francuski, nizozemski i izraelski poslovnjaci

15.07.2021.

09:57

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Ston i njegove znamenitosti, školjkarstvo i eno-gastronomska ponuda, ponovno zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, u sve većem broju privlače dnevne izletnike, ali i novinare, turističke agente i poslovne ljude, koji u sklopu studijskih putovanja u Hrvatskoj posjećuju jug Hrvatske.

Tako su u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Grada Dubrovnika na stonskom području boravili poslovni ljudi iz Francuske, Izraela i Nizozemske.

Obišli su zidine, tvrđavu Veliki Kaštio i Solanu u Stonu i uzgajalište kamenica školjkara Marija Radibratovića u Malome Stonu. Obilazak uzgajališta posebno je bio zanimljiv poduzetniku iz Francuske koji na njenom jugu ima vlastito uzgajalište školjkaša.

S domaćinom je razmijenio iskustva, a zajedno su svaki na svoj način otvarali kamenice. Za boravka na stonskom području u Putnikoviću su posjetili Dom vinarske tradicije i s posebnim zanimanjem i pohvalama razgledali tamošnji Muzej vinogradarstva i vinarstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.