Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Stožer CZ: Zaprimljeno gotovo 800 zahtjeva za propusnicom

23.12.2020.

14:40

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Županijski stožer civilne zaštite zaprimio je tijekom ponedjeljka i utorka ujutro gotovo 800 zahtjeva za propusnice za kretanje između županija. Do sada je riješeno više od 300 zahtjeva, a prioritet izdavanja propusnica imaju osobe koje trebaju putovati iz opravdanih medicinskih razloga.

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije ističe kako se sukladno internom naputku većina zahtjeva riješava pri Ravnateljstvu civilne zaštite RH, dok županijski Stožer riješava zahtjeve koji su navedni pod točkama ”d” i ”e” Odluke o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj, odnosno za ”pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb”, te ”putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće”.

Stožer CZ DNŽ moli građane za strpljenje, a svi zahtjevi bit će riješeni u najkraćem mogućem roku.
Napominjemo kako za maloljetnike u pratnji odrasle osobe koja ima valjanu propusnicu ne treba propusnica, kao ni za osobe koje se vraćaju u mjesto svog prebivališta/boravišta.

Detalje o načinu izdavanja propusnica možete pogledati OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.