Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Strani policijski službenici i ove godine ispomoć na jugu Hrvatske

22.07.2016.

09:18

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ovog ljeta nastavlja s međunarodnom policijskom suradnjom u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“. Radi se o projektu koji Ministarstvo unutarnjih poslova već jedanaestu godinu provodi u policijskim upravama na Jadranskoj obali.

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj primio ih je zamjenik načelnika PU Tonči Glumac i poželio im dobrodošlicu te istaknuo dosadašnja pozitivna iskustva u okviru ove suradnje. Istaknuo je kako je broj turista na području Dubrovačko-neretvanske županije svake godine sve veći, a da je jedan od najvažnijih prioriteta Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zadržati status sigurnog turističkog središta.
Tako će tijekom srpnja i kolovoza ukupno deset stranih policijskih službenika iz Italije, Kosova, Albanije i Crne Gore, zajedno sa svojim hrvatskim kolegama, obavljati službu u Policijskoj postaji Dubrovnik, Postaji prometne policije Dubrovnik, Policijskoj postaji Gruda i Postaji pomorske policije Dubrovnik.  
Tijekom obavljanja poslova neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati policijske mjere, a pridržavat će se samo pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.