Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Strože epidemiološke mjere u Župi dubrovačkoj do 14. ožujka

09.03.2021.

15:29

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka

Foto: - / -

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i konzultacijama sa županijskim stožerom civilne zaštite i županijskim Zavodom za javno zdravstvo, iz Općine Župa dubrovačka obavijestili su o produženju dosadašnjih epidemioloških mjera do 14. ožujka.

Mjere se odnose na rad Dječjeg vrtića Župa dubrovačka, Općine Župa dubrovačka te održavanje sportskih okupljanja.

"Ovisno o razvoju epidemiološke situacije, najkasnije do petka 12. ožujka obavijestit ćemo roditelje i građane o ukidanju ili eventualnom nastavku ovih mjera", ističu iz Općine.

Vezano za rad Dječjeg vrtića, napominju da je ostavljena mogućnost da djeca koja zaista nemaju mogućnost ostati kod kuće mogu doći u vrtić ali se apelira na roditelje da, ako je to ikako moguće, ostave djecu u svojim domovima, s obzirom da se to pokazalo kao učinkovita mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Mole roditelje djece koja zaista nemaju mogućnosti ostaviti djecu kod kuće, da i dalje, na broj telefona: 020/485-029 ili na email: vrtic.zupa@gmail.com, jave ukoliko imaju potrebu dovesti dijete u dječji vrtić. Dežurstvo za djecu koja zaista nemaju mogućnost ostati kod kuće organizirano je u glavnoj zgradi Dječjeg vrtića Župa dubrovačka.

"Apeliramo na građane da se ponašaju odgovorno te se pridržavaju uputa i preporuka nadležnih javno-zdravstvenih tijela. Sve najnovije takve informacije dostupne su i na web stranici Dječjeg vrtića i Općine Župa dubrovačka gdje se redovito ažuriraju", ističu iz Općine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.