Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Subotnja kava u Galeriji uz izložba Vlaha Bukovca

07.10.2022.

13:50

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Izložba Vlaha Bukovca "Rekapitulacija - iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik"

Izložba Vlaha Bukovca "Rekapitulacija - iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik"

Foto: Umjetnička galerija Dubrovnik / -

Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu u 10 sati organizira stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu povodom stogodišnjice smrti Vlaha Bukovca (1855. – 1922.), utemeljitelja hrvatskog modernog slikarstva u sklopu programa „Subotnja kava u Galeriji“.

„Subotnja kava u Galeriji“ prepoznatljiv je i izvrsno prihvaćen program Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove.

Kroz izložbu će posjetitelje provesti autorica izložbe, dr. sc. Rozana Vojvoda, a izložba je svojevrsna rekapitulacija radova Vlaha Bukovca unutar zbirke moderne i suvremene umjetnosti Umjetničke galerije Dubrovnik.

Tekstom popratnog kataloga i postavom podcrtana je uvriježena kronološka razdioba stvaralaštva Vlaha Bukovca na pariški (1877. – 1893.), zagrebački (1893. – 1898.), cavtatski (1898. -1902.) i praški period (1903. – 1922.), a izloženi su svi, pa i oni do sada manje izlagani radovi iz zbirke, odnosno sedamdeset i četiri umjetnine.

Nakon stručnog vodstva, svi posjetitelji, kako odrasli, tako i djeca, moći će se osvježiti kavom uživajući u pogledu s najljepše tarace u Gradu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.