Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Šumarija Dubrovnik nastavlja održavati protupožarne puteve na Pelješcu

01.02.2023.

09:58

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Šuma

Šuma

Foto: Nuk2013 / Shutterstock

U sklopu redovitog godišnjeg programa probijanja novih i održavanja postojećih šumskih i protupožarnih puteva Šumarija Dubrovnik u ovoj godini nastavlja s već započetim i novim projektima gradnje i održavanja mreže protupožarnih puteva na Pelješcu, najviše u stonskoj i dijelom u orebićkoj općini.

Tako će, prema zaključenom ugovoru, tvrtka Sanac d.o.o. iz Rugvice do početka protupožarne sezone obaviti radove na 11 kilometara i 230 metara dugoj šumskoj prosjeci s elementima šumske ceste od Dančanja do Česvinice.

U planu je izrada projektne dokumentacije za tri nove dionice šumskih puteva u dužini 8 kilometara i 710 metara od brda Sveti Ivan iznad Žuljane do uvale Sapavica s južne strane Pelješca i od zaselka Tomislavovac u Putnikoviću do Svetoga Ivana kojima je svrha zaštita tamošnjeg vrijednog i zaštićenog šumskog krajolika. Također i manje dionice sa sjeverne strane Dušijeg brda iznad Putnikovića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.