Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Suncokret ruralnog turizma": Dobitnici Zlatne naranče potvrdili kvalitetu

01.02.2020.

18:02

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Sedmi izbor za nagradu "Suncokret ruralnog turima Hrvatske" za 2019. godinu održao se nedavno u Zagrebu, a u Dubrovačko-neretvansku županiju otišlo je nekoliko priznanja. Zlatom se okitila konoba Maha s Korčule.

Hotel Roxanich Wine&Heritage iz Motovuna ovogodišnji je šampion nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” za 2019., a uz šampionsku titulu dodijeljene su Zlatne, Srebrne i Brončane povelje i Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Zaštićene i marketinške oznake.

Konoba Maha obitelji Marelić s Korčule osvojila je zlatnu povelju u kategoriiji ‘Poduzetnici u ruralnom turizmu’. Predanost radu i trud obitelji Marelić prepoznale su Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA nagradivši ih ‘Zlatnom narančom’ u 2019. godini za najbolji primjer ruralnog turizma.

Brončanu povelju u kategoriji ‘Turistička seljačka gospodarstva’ osvojila je Konoba Knez s Pobrežja, kojoj je pripalo drugo mjesto u izboru ‘Zlatna naranča’ 2019.. Ova četverločana obitelj svojom predanosti i ljubavi prema poslu nastoji pružiti najbolju uslugu posjetiteljima, a nude okuse dubrovačke povijesti jer se još od davne 1921. godine obitelj bavi preradom i prodajom mesa i mesnih prerađevina.

U Dubrovačko-neretvansku županiju otišle su još dvije nagrade i to u kategoriji vinski turizam gdje je najboljom proglašena Vinarija Volarević iz Metkovića, dok je zlatnu povelju za „Zaštićene i marketinške oznake“ dobila Smiljana Matijaca za tradicionalne korčulanske slastice.

Čestitke svim nagrađenim, a popis ostalih dobitnika ‘Suncokreta ruralnog turizma’ možete pronaći ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.