Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Svaki petak i subotu besplatna vožnja brodom od Porta do Gruža

30.07.2021.

14:09

Autor: Radio Dubrovnik

DURA

DURA

Foto: - / -

Dubrovačka razvojna agencija DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom poziva na besplatnu vožnju brodom "Rudolfo" i "Brenum" od Stare gradske luke do gruške luke i obratno, i to svaki petak i subotu, počevši od danas do 4. rujna.

Brod će voziti svaki petak i subotu ovisno o vremenskim prilikama prema slijedećem rasporedu: polazak iz Stare gradske luke u 7:30, povratak iz gruške luke u 9:30.

Uspostavljanje brodske linije na ruti od Stare gradske luke do gruške luke i obratno dio je pilot aktivnosti europskog projekta Tourism Friendly Cities, financiranog iz programa URBACT, kojim se želi ispitati zainteresiranost građana i posjetitelja grada za jednu ovakvu pomorsku liniju javnog prijevoza u budućnosti, a sve u svrhu smanjenja prometnih gužvi te razvoja održivog turizma definiranog projektom Poštujmo grad!

Posebno na datume 31.7. 2021 i 4.8.2021, uvest će se i popodnevna linija kako bi svi zainteresirani mogli uživati u manifestaciji Ljeto u Gružu.

31.7.2021 brod će krenuti iz Stare gradske luke u 17:00 s povratkom iz gruške luke u 21:00 kako bi  posjetitelji uživali u ’ŠETNJI KROZ POVIJEST GRUŽA’, dok će 7.8.2021 brod krenuti iz Stare gradske luke u 18:00 s povratkom iz gruške luke u 21:30 kako bi građani i posjetitelji mogli poslušati koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Iskoristite mogućnost besplatne ugodne vožnje brodom u trajanju od 45 minuta te izbjegnite prometne gužve i vrućinu!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.