Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Svečana sjednica Skupštine dobrovoljnog vatrogasnog društva Trpanj

20.12.2018.

13:40

Autor: Joško Jelavić

Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / -

U Trpnju je održana svečana sjednica Skupštine dobrovoljnog vatrogasnog društva Trpanj kojom je obilježena 50-ta obljetnica njegovog osnivanja i rada. Trpanjskim vatrogascima došao je čestitati i zaželjeti im daljnji uspješan rad županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

O početcima osnivanja društva i kontinuiranom radu u proteklih 50 godina govorili su predsjednik Želimir Belin i jedan od osnivača i počasni predsjednik Boris Jelovčić od 2010. nositelj najvišeg vatrogasnog priznanja za životno djelo povelje i plakete s likom Đura Deželića. Stjepan Simović županijski vatrogasni zapovjednik trpanjskim vatrogascima je čestitao i zaželio daljnji uspješan rad te u ime Županijske vatrogasne zajednice uručio plakete osnivačima DVD-a Trpanj Borisu Jelovčiću, Mariji Pucl, Zdravku Boduliću, Romanu Holovki i Matu Bukovcu kao i zahvalnice 22-jici iseljenih Dubljana koji su u proteklih nekoliko godina društvu donirali 250 tisuća kuna za modernizaciju i kupnju opreme. Čestitke trpanjskim vatrogascima uputili su i pročelnica područnog ureda Državne službe za zaštitu i spašavanje u Dubrovniku Ana Miličić i predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava s Pelješca i Korčule.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.