Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sveučilište dodijelilo godišnje nagrade zaposlenicima za osobita postignuća

18.12.2020.

17:42

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Krajem godine Sveučilište u Dubrovniku dodjeljuje priznanja svojim zaposlenicima koji su ostvarili zapažena postignuća u protekloj godini. Ove se godine, iznimno, nije održala svečanost dodjele, zbog pandemije COVID-19, već su priznanja dodijeljena elektronskim putem.

Na sjednici Senata, održanoj 16. prosinca 2020., donesena je Odluka o dodjeli priznanja:

Za osobita postignuća u nastavi i radu sa studentima priznanje su dobili:

–        prof. dr. sc. Vlasta Bartulović, s Odjela za akvakulturu, izv. prof. dr. sc. Iris Mihajlović, s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju,  dr. sc. Dinka Lale, s Odjela za elektrotehniku i računarstvo, izv. prof. dr. sc. Davor Pauković s Odjela za komunikologiju, doc. dr. art. Iris Lobaš Kukavičić  i dr. sc. Margarita Bego s Odjela za umjetnost i restauraciju.

 

Posebno priznanje za dugogodišnji doprinos u radu i razvoju sveučilišne sastavnice dobili su:

–        Miško Šanje, Zavod za mediteranske kulture,

–        Jelena Dubelj, Pomorski odjel,

–        izv. prof. dr. sc. Marijana Pećarević, Odjel za akvakulturu,

–        doc. dr. sc. Marija Gjurašić, studij Povijest Jadrana i Mediterana.

 

Za osobita postignuća u znanstveno-istraživačkom, umjetničkom i umjetničko-istraživačkom radu priznanja su dobili:

–        godišnje priznanje za najveći broj znanstvenih radova u prvom i drugom kvartilu časopisa indeksiranih u bazi WoS: prof. dr. sc. Branko Glamuzina za područje prirodnih znanosti, prof. dr. sc. Vlatko Lipovac za područje tehničkih znanosti, izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić za područje društvenih znanosti, doc. dr. sc. Kruno Bonačić za područje biotehničkih znanosti,

–        za postignuća kao što su nacionalne ili međunarodne nagrade za znanstveno-istraživački, umjetničko-istraživački i umjetnički rad priznanje je dobio: doc. dr. sc. Stjepan Srhoj s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, za Državnu nagradu za znanost za 2019. godinu,

–        za znanstveni rad sa najvišim brojem citata u bazi Web of Science  godini za koju se dodjeljuje, priznanje je dobio: izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić,

–        za sveukupnu najvišu citiranost u bazi Web of Science u godini za koju se dodjeljuje, priznanje je dobio: prof. dr. sc. Branko Glamuzina.

 

Za osobita postignuća u projektima, suradnji i pružanju usluga iz djelokruga rada Sveučilišta priznanje su dobili:

-          godišnje priznanje za voditeljstvo /ili sudjelovanje u nacionalnim i međunarodno kompetitivnim znanstveno-istraživačkim projektima za najvišu ugovorenu novčanu vrijednost znanstvenih projekata dobila je izv. prof. dr. sc. Marijana Pećarević,

–        godišnje priznanje za voditeljstvo i/ili sudjelovanje u nacionalnim i međunarodnim aktivnostima suradnje s institucijama i gospodarstvom zaposleniku koji je ugovorio i realizirao projekt ili drugu vrstu usluga s lokalnim, nacionalnim i međunarodnim institucijama odnosno gospodarstvom najviše novčane vrijednostima dobio je doc. dr. sc. Nenad Antolović.

 

Za osobit doprinos u radu i razvoju Sveučilišta priznanje su dobili:

–        projektni tim Kompleksa Studentskog doma za dugogodišnji rad na realizaciji kompleksa Studentskog doma: Marko Potrebica, Marija Žuvelek, Miše Galjuf, Jelena Čoić, Božo Tomić i Nebojša Stojčić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.