Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku ima novi vizualni identitet

03.07.2020.

13:13

Autor: Radio Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

Foto: - / -

Sveučilište u Dubrovniku ima novi vizualni identitet. Postupak promjene je započeo prije dvije godine, zbog bolje vidljivosti, prepoznatljivosti i pozicioniranja Sveučilišta i njegovih sastavnica u regionalnom, nacionalnom i međunarodnom prostoru visokog obrazovanja.

Novi cjeloviti sustav vizualnog identiteta Sveučilišta djelo je dubrovačkih dizajnerica Nore Mojaš i Made Milićević iz Linear studija.

„Koncept vizualnog identiteta Sveučilišta u Dubrovniku zasniva se na univerzalnoj kratici za Grad - “DU” kao Dubrovnik, koji je i dio kratice Sveučilišta - UNIDU. D i U kao znak komunicira spoj lokalnog (Dubrovnik) i internacionalnog (University), a pomoću DU se iščitava prepoznatljiv segment brenda sveučilišta - Grad. Dubrovnik su zidine, kule, volti, prolazi, a Sveučilište je utvrda znanja i portal u akademsku zajednicu, pa tako i modul “D” svojim oblikom i pozicijom sugerira ove pojmove.  Geometrijski i tipografski pristup u kombinaciji sa živim i jarkim bojama Sveučilišta, odjela i ostalih sadržaja tvore kohezivnu, izbalansiranu i koherentnu, ali živu i jaku vizualnu cjelinu“, objasnile su koncept novog vizualnog identiteta Mojaš i Miličević.

U skladu s novim vizualnim identitetom, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (FERIT) izradio je za Sveučilište nove mrežne stranice koje su i dalje dostupne na adresi www.unidu.hr.

Nova web-stranica Sveučilišta prati suvremene trendove u informacijskim tehnologijama, na jasan i pregledan način omogućuje posjetiteljima pristup svim relevantnim sadržajima Sveučilišta i prilagođene su prikazivanju na uređajima različitih veličina. U izradi su i stranice sveučilišnih sastavnica te nova verzija web-stranice na engleskom jeziku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.