Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku na svjetskim ljestvicama izvrsnosti

19.06.2020.

10:09

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Sveučilište u Dubrovniku prvi je put uvršteno na jednu od prestižnih rang ljestvica akademske kvalitete svjetskih sveučilišta QS World University Rankings, te na međunarodnu ljestvicu U-Multirank, čiju objavu financira Europska komisija.

Na QS World University Rankings Sveučilište u Dubrovniku rangirano je u regiji Emerging Europe and Central Asia u skupini od 250. – 300. mjesta.

"Ova ljestvica prepoznala je ono u čemu smo najjači - visoku kvalitetu istraživačkog rada,+ pa smo tako prema kriteriju citiranosti naših istraživanja na visokom drugom mjestu u Hrvatskoj, odmah iza Sveučilišta u Zagrebu. QS je inače jedna od tri najpoznatije svjetske ljestvice akademske izvrsnosti na koju je iz Hrvatske uvršteno svega šest visokoobrazovnih institucija", ističu sa Sveučilišta.

Na međunarodnoj ljestvici U-Multirank Sveučilište u Dubrovniku je na 616. mjestu od 748 EU visokoobrazovnih institucija obuhvaćenih rangiranjem. Područje u kojem smo najbolje ocijenjeni je znanstvena i studentska internacionalizacija, a upravo je UNIDU već godinama među predvodnicima u internacionalizaciji nastavnog procesa u Hrvatskoj.

Također, samo u 2019. zabilježen je rast publikacija u najjačim svjetskim znanstvenim časopisima od 150 posto te je ugovoreno gotovo 17 milijuna kuna međunarodnih znanstvenih i stručnih projekata.

Iz Hrvatske je u izdanju 2020 uključeno sedam visokoobrazovnih institucija, a UNIDU je unutar Hrvatske na 4. mjestu iza Sveučilišta u Splitu, Zagrebu i Rijeci.

"Uvrštavanje Sveučilišta u Dubrovniku u prestižne liste samo je po sebi velik uspjeh i priznanje za napore svih djelatnika Sveučilišta u promicanju znanstvene i nastavne izvrsnosti. Hvala svim našim znanstvenicima i nastavnicima koji su ugradili dio sebe u ovu priču, a posebno hvala našim studentima zbog kojih se trudimo biti sve bolji i bolji!", ističu sa Sveučilišta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.