Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku prvi put na međunarodnoj ljestvici izvrsnosti

12.06.2020.

10:51

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Sveučilište u Dubrovniku zauzelo je 616. mjesto od 748 visokoobrazovnih institucija Europske unije obuhvaćenih rangiranjem na međunarodnoj ljestvici U-Multirank, čiju objavu financira Europska komisija.

Iza dubrovačkog su ostala i neka veća, bogatija i starija sveučilišta.

Područje u kojem je Sveučilište u Dubrovniku najbolje ocijenjeno je znanstvena i studentska internacionalizacija, gdje je sveučilište već godinama predvodnik u internacionalizaciji nastavnog procesa u Hrvatskoj, dok je samo u 2019. zabilježen rast publikacija u znanstvenim časopisima prvog i drugog kvartila od 150 posto te gotovo 17 milijuna kuna ugovorenih međunarodnih znanstvenih projekata.

Iz Hrvatske je u izdanju 2020. uključeno sedam visokoobrazovnih institucija (sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Dubrovniku, Veleučilište u Šibeniku te ZŠEM) od kojih je najviše rangirano Sveučilište u Splitu na 335. mjestu. Sveučilište u Dubrovniku je u Hrvatskoj na 4. mjestu iza sveučilišta u Splitu, Zagrebu i Rijeci.

"Hvala svim našim znanstvenicima i nastavnicima koji su ugradili dio sebe u ovu priču, a posebno hvala našim studentima zbog kojih se trudimo biti sve bolji i bolji! Semper primus, semper melior! Uvijek prvi, uvijek bolji!", ističu sa Sveučilišta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.