Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Svi dubrovački osnovnoškolci od danas imaju besplatan obrok

12.01.2023.

12:13

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Učenici

Učenici

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Od danas i škole Lapad te Marina Getaldića osiguravaju besplatne obroke za svoje učenike. Sada svih sedam škola na području grada Dubrovnika, uključujući i područne škole na Elafitima i u Zatonu, imaju osiguranu prehranu za ukupno 3500 učenika.

Škole su se ovaj tjedan, kada je počela provedba projekta, organizirale sukladno vlastitim kapacitetima i prostornim mogućnostima, pa su već prvog s podjelom obroka krenule OŠ Montovjerna, OŠ Marina Držića i OŠ Ivana Gundulića, uključujući i područne škole na Šipanu, drugog dana krenule su i OŠ Mokošica te OŠ Antuna Masle u Orašcu, a danas i škole u Lapadu i Gradu.

Ovakav način organizacije obroka za učenike privremeno je rješenje koje će biti na snazi do trenutka kada bude okončan proces javne nabave za obroke, kojeg će za sve škole objedinjeno provesti Grad Dubrovnik. S obzirom na zakonske rokove, to se očekuje početkom veljače.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.