Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Svjetski dan bolesnika: Održan skup medicinskih sestara u palijativnoj skrbi

11.02.2022.

13:43

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Svjetski dan bolesnika: Održan skup medicinskih sestara u palijativnoj skrbi

Svjetski dan bolesnika: Održan skup medicinskih sestara u palijativnoj skrbi

Foto: Grad Dubrovnik / -

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika danas je u Studentskom domu nazočila svečanom otvaranju skupa medicinskih sestara u palijativnoj skrbi u organizaciji Doma zdravlja Dubrovnik.

Kao predstavnica Grada, zamjenica Tepšić pozdravila je organizaciju ovog skupa uputivši neizmjernu zahvalu zdravstvenim djelatnicima u palijativnoj skrbi na njihovoj požrtvovnosti, predanosti i brizi za ljude.

„Vaša profesionalnost i humanost sve ovo vrijeme pandemije i prije toga na najvišoj je razini, i to je prava svijetla slika našeg zdravstvenog sustava i njegova funkcioniranja. Bezuvjetni svakodnevni angažman i odgovornost liječnika, medicinskih sestara, djelatnika u palijativi i socijalnih radnika dokazuje jedan kvalitetan i složan kadar vrijedan svakog poštovanja. Profesija u kojoj djelujete iznimno je složena, zahtjevna i stresna, međutim iz dana u dan, dokazujete kako je briga za zdravlje svakog pojedinca i zajednice ipak iznad svih brojnih problema s kojima se susrećete“, kazala je zamjenica u svom obraćanju.

Također, ono što je posebno zamjenica Tepšić istaknula je i to kako Grad Dubrovnik prepoznaje važnost zdravstvenog sustava i ulogu svih djelatnika, te da će nastaviti pružati snažnu podršku s ciljem stvaranja boljih i olakšanih uvjeta za rad što u konačnici rezultira učinkovitoj skrbi i njezi za sve bolesnike.

Svim okupljenim zdravstvenim djelatnicima, liječnicima, medicinskim sestrama, koordinatorima palijativne skrbi i socijalnim radnicima u ovoj su se prilici obratili i pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, ravnatelj Opće bolnice Marijo Bekić i ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan.

Podsjetimo, Svjetski dan bolesnika tradicionalno se obilježava 11. veljače svake godine. Cilj obilježavanja jest podignuti razinu svijesti o potrebama bolesnih, te naglasiti značenje nužnosti humane i moralne potpore bolesnima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.