Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Svjetski dan pčela Korčulani će provesti uživajući u domaćem medu

19.05.2019.

16:22

Autor: Radio Dubrovnik

TZ Grada Korčule

TZ Grada Korčule

Foto: - / -

Povodom Svjetskog dana pčela Turistička zajednica grada Korčule u ponedjeljak 20. svibnja od 10 do 14 sati u Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Vlaho Komparak organizira vođenu degustaciju i prezentaciju.

Kako bi se podigla svijest o značaju pčela i upozorilo na smanjenje njihovog broja u svijetu, Ujedinjeni narodi proglasili su 20. svibnja Svjetskim danom pčela. Ovu rezoluciju je predložila Slovenija, a podržale sve članice EU i mnoge druge zemlje svijeta.

Ovaj dan će biti obilježen kroz edukaciju i aktivnosti usmjerene ka podizanju svijesti o značaju pčela i drugih oprašivača, na opasnosti s kojima se suočavaju, kao i njihov doprinos održivom razvoju.

OPG Komparak je dobitnik Zlatne naranče u posebnoj kategoriji "Tradicijski proizvodi" u 2018. godini. Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA dodjeljuju "ZLATNU NARANČU" – za najbolje primjere ruralnog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj Županiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.