Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Svjetski Dan pomoraca- Čestitka ministra Hajdaš Dončića

25.06.2013.

11:06

Autor: Božica Đurđević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom 25. lipnja, međunarodnog Dana pomoraca, koji se u organizaciji Međunarodne pomorske organizacije ove godine obilježava pod temom Lica mora ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić uputio je čestitku pomorcima i njihovim obiteljima, u kojoj ističe:

Nerijetko izgubimo iz vida da bez pomoraca svjetska ekonomija ne bi funkcionirala budući se čak 90 posto roba preveze morskim putem. Pomorci su upravo ti koji sve nas svakodnevno povezuju sa svijetom, a njegova dobra donose do naših domova. I svaki je od njih bitan - i onaj na pučini, i onaj u luci. Pridružujemo se pozivu pomorcima da svoju radnu svakodnevicu zabilježe kamerom i fotografijom te je pošalju u svijet putem interneta kako bi nam još bolje približili ljudsko lice pomorskog posla. Čestitajući pomorcima njihov Dan, ministar Siniša Hajdaš Dončić  također dodaje: U trenutku kad Republika Hrvatska postaje punopravna članica Europske unije možemo ponosno reći da primjenjujemo najviše međunarodne i europske standarde sigurnosti plovidbe, sigurnosne zaštite i zaštite mora od onečišćenja s brodova te životnih, radnih i socijalnih uvjeta pomoraca.


 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.