Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Svjetski je dan darivatelja krvi

14.06.2020.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Crveni križ

Crveni križ

Foto: - / -

Iz Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik svim su dobrovoljnim darivateljima krvi uputili iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi te im zahvalili na iskazanoj solidarnosti, humanosti i na svakoj darovanoj dozi krvi.

"Danas 14. lipnja 2020. godine Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i zemlje diljem svijeta obilježavaju Svjetski dan darivatelja krvi. Dostatna i stalna opskrba sigurnom krvlju može se osigurati samo od dobrovoljnih neplaćenih davatelja i to redovitim davanjem krvi. Zbog toga je Svjetska zdravstvena skupština 2005. godine odredila poseban dan kojim se zahvaljuje davateljima krvi i potiče više ljudi da daju krv besplatno. Molimo vas da nam se pridružite kako bi dostupnost sigurnoj krvi postala stvarnost za sve. Poručimo cijelom svijetu da je davanje krvi životni čin solidarnosti! Sigurna krv spašava živote! Daruj krv i učini svijet zdravijim!", poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.